Veel gestelde vragen

Mijn wasmachine ruikt muf of naar afvoergeur.
Wat kan ik hier aan doen?

Bij gebruik van Groenland Wasmachine- & Vaatwasserreiniger is deze penetrante geur (afhankelijk van de mate van vervuiling) vaak na één keer reinigen al verdwenen, indien een machine sterk vervuild is adviseren wij om de reiniging twee keer achter elkaar te herhalen.

Moet ik mijn wasmachine en vaatwasser regelmatig blijven ontkalken?

Nee. Bij regelmatig reinigen met Groenland Wasmachine- & Vaatwasserreiniger worden de machines ook ontkalkt.

Kan mijn wasmachine vlekken en gaatjes achterlaten in mijn wasgoed?

Dat is beslist mogelijk. Een vuile machine kan vlekken, strepen, stipjes, gaatjes en vegen achterlaten op uw wasgoed. Het komt vaker voor dan u denkt, zelfs bij jonge wasmachines. Dit is dan ook een van de redenen waarom Groenland Wasmachine- & Vaatwasserreiniger is ontwikkeld.

Kan mijn wasmachine kapot gaan door vervuiling?

Ja. Vetluis kan er voor zorgen dat alle delen die in contact komen met het waswater defect raken, het is zelfs mogelijk dat de wastrommel scheurt of afbreekt met alle gevolgen vandien.

Hoe verwijder ik zoveel mogelijk bacteriën en bacillen die achterblijven in de wasmachine en vaatwasser?

Gebruik Groenland Wasmachine- & Vaatwasserreiniger in combinatie met een kookprogramma van 90 of 95 graden voor een optimaal resultaat.

Wat is beter: vloeibaar of poederwasmiddel?

Beide wasmiddelen presteren tegenwoordig goed. Ook op lage temperaturen.

Ik heb geen klachten over mijn wasmachine of vaatwasser. Hoe houd ik dit zo en is onderhoud toch nodig?

Ongeacht welk merk of type wasmachine je tegenwoordig hebt of wat voor was je er in stopt, allen hebben regelmatig een reiniging c.q. onderhoudsbeurt nodig met Groenland wasmachinereiniger.

Het regelmatig reinigen met Groenland Wasmachine- & Vaatwasserreiniger werkt preventief en voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen. Doen dus!

Kan ik ook soda in mijn wasmachine doen om deze schoon te maken?

Nee! Niet doen! Soda kan schade toebrengen aan je machine. De achterkant van de wastrommel is van aluminium en soda en aluminium reageren heftig op elkaar, oftewel de as van de wastrommel kan scheuren of afbreken. Vroeger toen wasmachines nog gemaakt werden van andere materialen kon dit geen kwaad, gebruik daarom Groenland wasmachinereiniger want deze is speciaal ontwikkeld voor veilig gebruik in alle soorten wasmachines.

Als ik vaak op 60 graden of hoger was moet ik dan ook elke maand mijn wasmachine reinigen?

Ja, gewoon doen want ook al was je op hogere temperaturen nog blijven er in de huidige wasmachines altijd wel wat restanten van vervuiling achter die alleen met Groenland wasmachinereiniger worden verwijderd.

Ik heb een wasmachine waar meer dan 7 kg was in kan hoeveel wasmachinereiniger moet ik dan gebruiken?

De dosering geld voor alle machines hetzelfde gewoon 1 fles!

Groenland B.V. - Marconistraat 26 - 1704 RG Heerhugowaard

disclaimer